måndag 11 maj 2015

Utsatta pappor

Det pratas alldeles för litet om papporna och deras situation.

Fredag den 1 maj 2015 firade PappaRättsgruppen 10 år.
L
äs gärna deras goda råd och om kampen för barnens bästa.


http://www.dads-r-us.se/2008/08/01/goda-rad-och-tips/

Nordiska kommittén för mänskliga rättigheter arbetar för skydd av Familjers rättigheter i de nordiska länderna.

Vi måste lyssna på alla parter vid en konflikt och inte döma i förväg. 

Det är väl ingen som tror att man ska skiljas när man är lycklig i ett parförhållande. Men livet förändras och man kanske växer ifrån varandra. Det finns inga lyckliga skilsmässor, de är alltid svåra men i vissa fall nödvändiga. Att leva kvar i ett förhållande som inte fungerar är ingen bra lösning. Barnen märker ofta av att något är fel och det händer att de tar på sig skulden. Barnen älskar sina föräldrar och det dummaste man kan göra är att svärta ner den andra inför barnen. Barnet behöver bägge sina föräldrar om möjligt.

Kvinnor som lurar män för att själva få barn borde tänka på hur det känns för barnet. De kanske aldrig får veta vems deras pappa är.  
I maj 2014 kom regeringen med förslag som ger ensamstående en möjlighet till assisterad befruktning i motsvarande utsträckning som gifta par och sambor.

Uppdraget ska redovisas senast den 24 juni 2015.
http://www.regeringen.se/sb/d/18314/a/240533

Visst finns det män som beter sig horribelt men det ska inte alla män behöva lida för. Tänk om vi kunde ha ett jämställt samhälle där både man och kvinna visar respekt för varandra.
Myndigheter måste ifrågasätta alla anklagelser mot ett barns förälder och hitta ett sätt att få fram sanningen utan att någon blir dömd på förhand. 
Har ni inte sett den danska filmen Jakten med Mads Mikkelsen där han blir anklagad för pedofili kan jag verkligen rekommendera den.

Tyvärr har vi snart inga män som jobbar med barn, de är allt för rädda att bli misstänkta för något hemskt om de kramar om och tröstar ett gråtande barn. Männen behövs så väl på dagis och i förskolor för att vara den manliga förebilden som många barn saknar. Missförstå mig inte nu, ett barn kan växa upp i ett homosexuellt förhållande och få allt de behöver för att bli harmonisk och omtänksam. När det gäller uppfostran har alla pappor och mammor ett stort ansvar för detta och att barnet ska må bra och känna sig betydelsefullt. 

Ibland när jag hör om någon hemsk brottsling utan medmänsklighet tänker jag på att även hen har varit liten och hjälplös en gång i tiden. 
Vad var det som gick snett?

Michael Wells avhandling vid Uppsala Universitet och likaså Margareta Widarssons visar att papporna inte får samma chans som mammorna.

EU-parlamentet har föreslagit att de första sex veckorna av föräldraledigheten ska vara obligatoriska för mamman. Vart tog arbetet med jämställdhet vägen? 
Varje familj bör väl själva få bestämma hur de ska göra. Svenska regeringen har protesterat, vi vill inte försämra de svenska reglerna.

Maciej Zarembas som är författare och journalist på Dagens Nyheter har i en artikelserie ifrågasatt samhällets behandling av barn och pappor i olika rättsfall och vårdnadstvister.

http://www.dn.se/kultur-noje/varfor-dog-matilda/
 
Läs även:
http://www.politism.se/genusfolket/uppdrag-granskning-struntar-i-valdsutsatta-barn/
 
http://www.dn.se/nyheter/sverige/pappan-jag-har-saknat-dem-sa-mycket/

Ni som engagerar er i olika jämställdhetsgrupper diskutera gärna hur vi ska komma till rätta med pappans viktiga roll.


Stäng inte grinden till pappornas chans att vara pappa






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar