tisdag 5 maj 2015

Actionsportens filmfestival

Actionsportens filmfestival var i Stockholm och Göteborg för någon vecka sedan. Extremsporter är tex forsränning, isklättring, sportdykning och många utför det utan säkerhetsutrustning.

Jag blir rädd bara jag ser filmerna.
http://www.elixirfilm.se/


Det är inte så många tjejer som håller på men många som gör det är riktigt bra men killarna kan av naturliga skäl prestera bättre och då räknas ofta inte tjejernas resultat. Nej, tjejerna uppmärksammas för sitt utseende. Killarna kan också se väldigt bra ut men där räknas resultat.
Hur ska vi kunna ändra på det?

Ett tips är att fler tjejer ägnar sig åt extremsporter, om tjejerna blir tillräckligt många måste de väl uppmärksammas för det de gör och inte bara för sitt utseende.


Extremsporter är till för de som vill ha den där extra adrenalinkicken. Vill testa sig själv, är nyfiken, blir lätt uttråkad och så känslan efteråt.
Vad som får blodet att svalla är ju individuellt, för mig räcker en tur på hojen. Jag kommer ihåg när jag var i Indien och åkte tuk-tuk. Jag trodde min sista stund var kommen när bilarna kom emot oss från alla håll men det gick bra och jag kände det där härliga pirret av att vara levande. 

Risken att dö finns ju alltid men det verkar inte hindra dem och för oss andra kan det räcka med en vanlig cykeltur. Minns ni Göran Kropp? Han omkom i en olycka i oktober 2002.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10310187.ab


Människor har i alla tider sökt utmaningar, tex Roald Amundsen och Amelia Earhart.
 
http://www.alltomvetenskap.se/nyheter/kampen-om-sydpolen-slutade-i-tragedi

http://varldenshistoria.se/utforskning/upptacktsresor/kvinnlig-aventyrare-slutade-sina-dagar-pa-en-ode-o


För er som hellre läser än utövar någon djärv sport själva.
Bok- tips Extremsport av Carl-Johan Gadd och Svenska Actionsportboken av Niclas Sjögren, Niclas Albinson och Niklas Hyland. Ja, de heter Niklas alla tre men man måste inte heta Niklas för att läsa boken.


En tjej att räkna med

http://www.arbetarbladet.se/gastrikland/sandviken/diana-forsta-tjejen-i-ny-extremsport


Om ni blir sugna att prova kolla försäkringsskyddet.

http://mosto.se/din-guide-till-extremsport-2015/

http://www.highheaven.com/events/




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar