onsdag 20 maj 2015

Bojkotta Italien svenska fotbollstjejer

Med uppmaning till alla svenska tjejer som funderar på att flytta till Italien för att spela fotboll att bojkotta landet.

Bra att spelarfacket AIC och tränarorganisationen i Italien regerat och ställt ultimatum för att spela cupfinalen mot Tavagnacco på lördag efter att den italienske damfotbollens ordförande Belloli uttalat sig sexistiskt och homofobiskt.

Skandal att Italien beter sig på det sättet och det är inte första gången. Herrarna borde också protestera på något sätt för att visa att vi i Europa inte tillåter sådana uttalanden. Det är förnedrande mot kvinnan och borde prövas rättsligt.

Italienska fotbollsförbundets ordförande Carlo Tavecchio säger.
– Vi gör allt för att åter höja damfotbollens status i Italien och har startat en rad projekt. Damerna är den sektor där vi just nu investerar mest. Vi tolererar inte sådana här uttalanden.


Statsministern Matteo Renzi säger att det måste bli ett slut på sådana här uttalanden inom fotbollen i Italien.

Felice Belloli försvarar sig med orden
– Jag har aldrig sagt så, folk vill åt mitt jobb, jag har många fiender.


Italienska fotbollsförbundet säger att det finns många som har hört Bellolis uttalande och har börjat en utredning.
 
Linda Wijkström som är generalsekreterare i den svenska serieföreningen Elitfotboll dam har varit i kontakt med Fifa och European Club Association för att sätta press på Italien.

VM i Kanada startar söndag 6 juni med 24 nationer. Det är det största mästerskapet för damer någonsin. Det är synd att inte Italien är med för då hade det ju passat bra med en protestaktion där.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar