fredag 19 juni 2015

Paddla kanot

Nu är det midsommar och vädret kunde vara bättre här i söder.

Jag minns en midsommar som var så där underbar som den ska vara. Vi var ett gäng som paddlade kanot i små sjöar och vattendrag. Det är så härligt att smyga fram med kanot och verkligen upptäcka naturen, fåglarna och djuren. Vädret visade sig från sin allra bästa sida. Vi stannade till på en udde där vi skulle övernatta, lagade mat, fiskade och hade en trevlig kväll. 


När vi lagt oss för att sova fick vi sällskap av nyfikna kor och det var inte vad vi hade räknat med. De kom praktiskt taget och trampade på tältet. Sover inte kor på nätterna? Jag minns att jag låg och funderade på om det skulle vara tjurar, hemska tanke.
Vi fick helt enkelt gå upp och lägga kanoterna som skydd mot korna och sedan fick vi sova i lugn o ro.


En annan gång skulle jag o min kille ut en helg på en paddeltur. Vädret var bra men vi hade glömt att kolla hur det var med vattentillgången i vattendragen. Det började så bra men efter ett tag fick vi leda kanoten med rep och själva gå på land. Det blev bara mindre och mindre med vatten. Till slut fick vi ta upp kanoten, bära den och packningen genom skogen. Svetten lackade, vi blev sönderrivna av buskar, myggen stacks men vi kämpade på. 

Så småningom kom vi till paddelbart vattendrag, äntligen kunde vi sätta oss i kanoten och börja paddla igen. Allt var frid o fröjd en stund, så hörde vi ett brus som ökade. Det var en damm med dammluckor som vi inte kunde ta oss förbi. Bara att lyfta upp igen och vi upptäckte att det var en lång bit att bära. Vad skulle vi göra?

Räddaren i nöden visade sig. En kille med frontlastare jobbade en bit bort. Vi fick helt enkelt svälja vår stolthet över att låtsas vara vana paddlare och be om hjälp. Inga problem, den killen tog tillfället i akt och gjorde "dagens goda gärning" och jag är än idag tacksam för det. Han tog kanoten med packning på frontlastaren och vi gick de hundratals metrarna till nytt paddelbart vatten. 

Att paddla är underbart men kolla vattentillgången och behöver ni bära kanoten, ta med kanotvagn.

Trevlig midsommar!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar