torsdag 18 juni 2015

Handväskan

En kvinnas handväska är ett kapitel för sig. Hur mycket kan man ha med sig? Den kan bli väldigt tung. Tänk er att gå och bära på en verktygslåda, risken är stor att du får inflammation i axeln. Ryggsäck är klart bäst för ryggen.

Den kan också kosta hur mycket som helst. De mest attraktiva märkena är Hermès, Michael Kors, Louis Vuitton, Chanel, Mulberry, Gucci med priser upp till 200 000 kronor. Ok att man har massor av pengar men att köpa en väska för det priset verkar ju korkat. Nyligen auktionerades en Hermès Birkin väska i krokodilskinn ut för 1 880 675 kronor.

Varför är kändisar som galna i exklusiva handväskor? Är det statussymbolen de är ute efter eller att skapa avundsjuka? Victoria Beckham har enligt rykten omkring 100 väskor till ett värde av 15 miljoner kronor.

Har du inte de pengarna eller vill lägga så mycket kostar de vanligaste märkesväskorna mellan 600 kr och 10 000 kr. För dig som inte bryr dig om märken kan du hitta en väska från 100 kronor och uppåt. 


Hur vet du om väskan är äkta eller kopia? Tänk på att kopiorna ofta är gjorda under dåliga arbetsförhållanden och tillverkade av barn.

Man kan ha stora och små väskor för olika tillfällen och i olika färger. Man hittar aldrig det man ska ha i handväskan fast man vet att det ligger där. Har man många fack är det svårt att hålla reda på i vilket fack man la just den där grejen.

Ibland får man visa upp hela väskan, till exempel om man ska på konsert eller vid incheckningen på flyget. Stackars kontrollanterna som ska gå igenom allt och i handväskan kan det dessutom ligga flera små väskor och kön bakom bara växer.

I väskan kan finnas mellanmål, ombyteskläder, glasögon, solglasögon, adapter, mobil, nycklar, pengar, bok, hörlurar, spegel, smink, vattenflaska, savetter, näsdukar, tandpetare, tandborste, tandkräm, kam, borste, huvudvärkstabletter, tuggummi, kvitton, almanacka, anteckningsblock, penna, visitkort, kondomer, parfym, strumpor, tvättmedel, deodorant, handkräm, ficklampa. Ja, listan kan göras hur lång som helst. 
Har man barn ingår även häfta, nappflaska och blöjor.

Mitt bästa tips är att gå på loppis, där kan du hitta fynd till en billig penning och dessutom är det bättre för miljön. Hur många väskor har du? Kanske dags att lämna in några på loppis.

Alla har väl hört talas om tanten som slår tjuven med handväskan.


Här har du även Galenskaparnas bästa handväsketrix.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar