måndag 31 augusti 2015

Jag börjar bli rädd....

Vart är Sverige och världen på väg?

Detta hemska Isis får Hitler att framstå som en duvunge. Om hundra år kommer man att förfäras över hur man kunde låta Isis hållas under tiden övriga världen tittade på.
Alla kan inte bara fortsätta att fly, vi måste på något sätt få stopp på de hemska terrordåden. Ett är säkert vi kan inte prata förstånd med dessa människor. De verkar vilja förstöra hela världen, vill inte att en enda människa ska få vara lycklig utan de skapar anförvanter som de tagit ifrån allt och som sedan vill hämnas på allt och alla. Vi är på väg mot helvetet och världskriget närmar sig.

Vi får höra på nyheterna varje vecka om att det behövs mer resurser.

Polisen hinner inte med sitt jobb. Många brott läggs ner utan utredning. Den organiserade brottsligheten behöver stora resurser.

Skolan ställt inför stora utmaningar. Många barn får inte stöd hemma och behöver därför extra mycket hjälp i skolan. Nollvision mot mobbingen är ett krav. Det måste vara viktigare att lärarna undervisar och tar hand om eleverna på rätt sätt än att de har klart med legitimationen.

Våra ungdomar behöver motiveras och inte tvingas in i utbildning. De ska inte behöva flytta till Norge för att få jobb, vi måste skapa bra förutsättningar för dem här. När man är ung och oerfaren får man räkna med lite lägre lön men den ska räcka till boende och mat.

Våra äldre ska inte behöva lämnas ensamma och isolerade i sina hem under flera timmar när de skulle må mycket bättre av att komma i på ett äldreboende med ett socialt liv. Man ska bli omhändertagen på ett bra sätt oavsett var man bor.
Se tidigare inlägg.


Vad ska det bli av vårt försvar? Förr hade vi allmän värnplikt och det var väl inte det ultimata, så blev det neddragningar och särskild utbildning för de som kände sig manade. Nu är det inte mycket med vårt försvar och somliga menar att det inte behövs. Jag tycker absolut att vi ska ha ett försvar, särskilt med tanke på vad som händer i världen.
Läs förslag om medborgargarde.

Svenska järnvägen törs jag snart inte åka på. Sedan trafikverket tog över underhållet från Banverket har de blivit sämre. Jobben läggs ut på entreprenad och ingen verkar ta ansvaret på allvar.

Cancer är en fruktansvärd sjukdom och visst botar man många fler nu än för tio år sedan men när jag hör att det hänger på var man bor i landet blir jag rädd. Man ska få samma möjlighet till vård oavsett var man bor. Det gäller även annan vård.

Sjukvården har långa köer i många fall där den som tjatar mest kommer före i kön. Köerna skulle minska om sjuksköterskorna kunde ta hand om de sjuka istället för att svara på onödiga telefonsamtal.
Psykvården måste snarast förbättras.

Försäkringskassan var inte bra förr men nu känns den som en kontrollverksamhet där svårt sjuka blir anklagade för att inte vilja jobba.

Att våra tänder blivit sämre beror på att många inte tycker de har råd med tandvård. Står man i kö till folktandvården kan man få vänta länge eftersom akuta tandvårdsproblem hos invandrarna går före i kö. Det är klart många invandrare har sämre tandstatus men det skapar segregation i samhället. Låt invandrare med akuta tandvårdsproblem ha en egen kö till dess att de kan ingå i den vanliga tandvården.

Arbetsförmedling ska hjälpa folk i arbete genom matchning och inte tvinga den arbetssökande att söka arbeten den inte är kvalificerad för. Hjälp den sökande till utbildning som företagen efterfrågar.
Invandrare med utbildning som vi är i behov av, till exempel sjuksköterskor ska snabbt få hjälp med svenskan och kompletterande utbildning för att kunna börja jobba och försörja sig.



Föräldrar tas ifrån rätten att själva avgöra vad som är bäst för deras familj. Föräldrarna kan få tips och råd från pedagogerna om hur de ska få sina barn att bli ansvarsfulla medborgare i framtiden så behöver de inte känna att de inte duger som föräldrar.

Vad ska vi med landsbygden till? Jo, det kan jag upplysa alla politiker om, det är därifrån mycket av vår mat kommer, skogen, energin samt att människan oftast mår bättre av att bo på landsbygden än av att bo i storstaden så varför vill ni styra oss till storstäderna?
Om inte så många jobb styrdes till storstäderna så skulle många kunna bo i landsortskommunerna där det finns fler bostäder.
Fram för en levande landsbygd.
 
Visst behövs skatter för att finansiera alla reformer som behövs men låt oss känna att vi får något vettigt för pengarna som ska gagna vårt land och sälj inte ut hela Sverige AB.

Ni politiker funderar på varför Sverigedemokraterna växer. Jag är inte Sverigedemokrat och inte rasist men ska det fortsätta så här blir jag väl snart det. Ungern bygger murar. Varför det? Jo, jag tror de har börjat inse att deras land är på väg att utarmas. Det är väl inte så vi vill ha det?

Vi har inte krigat i vårt land sedan början av 1800-talet och våra förfäder ha byggt upp vårt land till ett tryggt och modernt land men nu börjar jag bli rädd för att det som är uppbyggt kommer att rasera. Visst ska vi ta emot flyktingar men vi måste också kunna ta hand om dem så de också kan bli trygga, sociala medborgare som kan försörja sig själva.

Jag är ingen expert på flyktingar men det kan väl de flesta inse att flyktingarna har upplevt hemska saker som de behöver professionell hjälp med att bearbeta. Många flyktingar sätts tillsammans i flyktingboenden som de vore de bästa vänner vilket de inte alltid är. För att man flyr från olika länder och olika kulturer behöver man inte så fort man kommer till Sverige bli de bästa vännerna.
De som är villiga att lära sig svenska, att jobba och försörja sig ska hjälpas men de som inte är vill det eller som begår brott ska ut ur vårt land.
Läs tidigare inlägg.

Låt mig inte behöva vara rädd för framtiden i mitt eget land.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar