söndag 9 augusti 2015

Veckans bok- och filmtips

När jag läste boken Svensk Maffia och även del 2 som är en fortsättning av författarna Lasse Weirup och Matti Larsson blev jag riktigt arg.
Lasse Weirup jobbar även som kriminalreporter och har fick 2005 Svenska Carnegie Institutets journalistpris. Matti Larsson är chefsredaktör på Nyhetsbyrån Siren.
Böckerna är inga vanliga romaner utan innehåller fakta om den svenska organiserade brottsligheten och polisens arbete mot den.

Att organiserad brottslighet i vårt land inte kan stoppas är för dj....... Dessa kriminella gäng bygger sitt eget samhälle under egna regler. Framför allt är det mc-gäng som lockar till sig ungdomar som inte nöjer sig med det vanliga Svensson-livet utan söker andra ”kickar” i livet som många djupt ångrar senare.

Brottsligheten sprider sig och många kanske tycker det är harmlöst till att börja med men sedan när det blir allvar hotas de och deras familjer. På ytan kan en person se ut som en smart och duktig företagare men under ytan finns ”maffiakungen” som inte skyr några medel medel för att komma åt stora summor pengar. 
Polisen och rättssamhället kommer ofta inte åt denna brottslighet då gängen skyddar varandra och det kostar skattebetalarna mycket pengar för utredningar som sedan läggs ner.


En film som alla bör se är Stå upp för de tysta.


Titta i morgon måndag 10 augusti kl 7.15 på SVTs Gomorron Sverige där man intervjuar Lennart Bång som gjort kortfilmen Ståupp för de tysta som handlar om mobbing.


Jaghar tidigare skrivit om detta ämne som man aldrig får glömmas bort och måste tas på fullt allvar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar