tisdag 29 september 2015

Valet i USA och Donald Trump

Alla har väl hört talas om framgångarna för Donald Trump i opinionsmätningarna inför valet i USA 2016.
Donald Trump föddes i New York 1946. Han är mångmiljardär, företagsledare och känd för sina skyskrapor på Manhattan och i en del andra amerikanska städer.
2004 deltog han i NBC:s dokusåpa ”The Apprentice” där tävlandet gick ut på att nå en toppnivå som företagsledare i ett av Donald Trumps företag. Vinnaren fick en årslön 250 000 USA $. Trumps uppgift i varje avsnitt var att avskeda någon av de tävlade.
Trump äger skönhetstävlingarna Miss USA och Miss Universum som NBC har sänt men efter att han förra året uttalade sig negativt om illegala invandrare från Mexiko fick Trump sparken från NBC och skönhetstävlingarna slutade att sändas. Den latinamerikanska tv-kanalen Univision har också brutit avtalet med Trump efter hans uttalande.

Hans åsikter får mig att undra vad amerikanarna ser hos en sådan man. Han har bland annat sagt att global uppvärmning behövs med tanke på hur kallt det är i New York, att miljövänliga glödlampor orsakar cancer och att oljepriserna inte ska höjas. Kvinnor som motarbetar honom kallar han fula på både in- och utsidan.

Trump är en duktig debattör och stjäl show efter show vid olika politikerdebatter. Han skryter, skrävlar, säger det ingen annan törs säga och beter sig inte som man förväntar sig av en politiker och just detta går hem hos amerikanarna. 
 
Men jag tror att även amerikanarna när det väl är dags att rösta på en ny president inser att Donald Trump bara är en pajas.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar