söndag 20 september 2015

Veckans bok- och filmtips

Hittade en gammal klassiker i bokhyllan som jag läste för många år sedan men den tål att läsas igen, särskilt för mig som har glömt bort handlingen. På andra sidan midnatt av Sidney Sheldon har nog många hört talas om.

Sidney Sheldon, föddes 1917 och dog 2007. Han var en amerikansk författare, skrev manus, regisserade och producerade TV-serier och filmer. Han gav ut sina första dikter som tioåring.

Sidney Sheldon fick en Oscar för TV-serien I Dream of Jeannie som spelades in i slutet av 1960-talet med Larry Hagman i en av huvudrollerna. Larry Hagman kanske ni kommer i håg som J.R i TV-serien Dallas från 1978 – 1991. Han var den enda skådespelaren som var med i alla 357 avsnitten. Larry Hagman dog 2012. 

I boken På andra sidan midnatt får vi i början möta den vackra Noelle Page som är misstänkt för mord. Noelle har tidigare i livet lärt sig hur man kan styra männen med en vacker kropp och med rätt intelligens. Hon möter den snygga amerikanska piloten Larry Douglas som hon sedan inte kan glömma.

Parallellt med Noelles story får vi följa Catherine Alexanders uppväxt med studier, jobb och kärlekshistorier. Spänning i boken stiger då man börjar förstå hur dessa båda kvinnors vägar korsas.
Handlingen utspelar sig i Frankrike och USA under andra världskriget med dess fasor och ohylligheter.

Boken har även filmatiserats med Charles Jarrott som regissör. Charles Jarrott fick 1970 utmärkelsen Golden Globe för filmen De tusen dagarnas drottning.

Veckans vackraste morgon upplevde jag i morse, den var magisk.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar