måndag 27 juli 2015

Loppis och Second hand

Har ni sett alla skyltar med loppis utmed vägarna i sommar?

Det känns som att många rensar sina hus och förråd nu och så sätter man upp en skylt med loppis eller åker till ett bakluckeloppis där man hoppas få några kronor för prylarna.

Hur lätt är det att bli av med sina gamla saker? Ja, det är nog väldigt olika. Vissa kommer hem igen med allt och har kanske till och med köpt på sig mer grejer.

Att använda återvunnet material börjar bli populärt. Man kan även hitta prylar via internet, i containrar och på byggen.

Använd fantasin för att renovera, låt inspirationen flöda. Du kan få ett helt hem nytt av gamla saker som blir unika och dessutom kanonbilliga. Slipa, måla, klä om, borra, såga, använd till exempel limspray, häftpistol, sandpapper och skruvdragare.

På SVTs program Inred med loppis får ni en massa tips. Ni kan göra en lampa av glasburkar eller av en gammal grill, ett akvarium av en gammal tjock-TV, bord av en växellåda. Ja, ni förstår, det är bara att ta fram er kreativitet och köra på. Passar väl bra nu i sommar när det ändå inte är något badväder.

Men kom ihåg att mäta era ytor innan ni går till loppis och ta med måttbandet dit så ni inte kommer hem med något som inte får plats.

Återvinn och köp begagnat byggmaterial bra för både plånboken och miljön.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar